HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Tools » Uitleg loonstrook
Uitleg loonstrookIedere maand krijgt een werknemer bij zijn loon een gespecificeerde loonstrook, ook wel salarisspecificatie of salarisstrook genoemd. Voor veel mensen is de salarisstrook niet direct duidelijk. Hier is een geanimeerde uitleg voor meer begrip. 

Op de loon- of salarisstrook vindt u onder meer de toeslagen en inhoudingen op het loon. Ook wordt zowel het brutoloon als het nettoloon weergegeven. Het verschil tussen deze twee bedragen kunt u berekenen met de online loonberekening tool.

Wijzigingen in wet- en regelgeving ziet u ook terug op de salarisspecificatie. Werknemers betalen sinds 2009 bijvoorbeeld geen WW-premie meer. Deze wordt dan ook niet meer vermeld op de strook.

Interactieve uitleg loonstrook

Op de salarisstrook staat veel informatie, veelal in cijfers. Voor veel mensen is niet direct duidelijk wat al deze termen en cijfers beteken. De flash-presentatie van ADP geeft uitleg per onderdeel van de loonstrook een toelichting. Bij ieder onderdeel van de salarisstrook staat een heldere beschrijving. Ga met de muis over het betreffende vlak te gaan en u leest de uitleg. Handig: De loonstrook-animatie van ADP Nederland is met bronvermelding vrij voor publicatie te gebruiken.


Bron

Beschikbaar gesteld door: ADP, Services for Payroll & HRAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....