HR kennis
Home » HR kennis » 3. Werving & Selectie » Tools » Tips voor een aantrekkelijke wervingssite
Tips voor een aantrekkelijke wervingssite

Ben je bezig met werving en selectie, hoe kun je jouw site hier dan het beste op inrichten en hoe trek je nieuwe kandidaten aan? Of, voor het geval je vacaturesite wil plaatsen: waar moet je opletten bij je keuze van een juiste website?

1 Geef aandacht aan persoonlijke ontwikkeling

Aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling kan op verschillende manieren. Zo kun je allerlei persoonlijke testen laten doen. Bijvoorbeeld op de website Ikki, een nieuwe vacaturebank die zich richt op jongeren, kun je testen wat je competenties zijn: je sterke/minder sterke kanten, je ambities, wensen voor persoonlijke ontwikkeling enzovoort.

2 Zorg voor objectieve en betrouwbare informatie

Waar vind je nog betrouwbare informatie als iedereen zomaar alles ongecontroleerd op internet kan zetten? Vanwege het overgrote aanbod aan informatie is betrouwbare informatie extra aantrekkelijk geworden. Wikipedia heeft hiervoor een redelijk goed werkend systeem bedacht: ieder individu kan steeds weer aanvullingen en wijzigingen aanbrengen in de informatie. Dit proces gaat net zo lang door totdat niemand meer correcties hoeft aan te brengen en de informatie dus een bepaald waarheidsgehalte heeft bereikt. Als bedrijf kun je ook je eigen Wiki opzetten. Je kunt ook denken aan reviews of een ander kwaliteitssysteem.

3 Geef betekenisvolle informatie

Zorg ervoor dat de webbezoeker snel de juiste informatie kan vinden. Op de homepage moet al duidelijk zijn wat er op de website aan informatie te vinden is. De woorden op de tabs moeten eenduidig zijn zodat de gebruiker meteen het juiste woord aanklikt en snel de juiste info vindt. Heb je een zoekmachine op je site, denk dan goed na over de juiste selectiemogelijkheden. Denk dus goed na over de wensen van de gebruiker en de selectie die hij of zij zou willen maken. Snel en gericht kunnen zoeken is aantrekkelijker dan een hele lijst met zoekresultaten door te moeten scrollen.

4 Pas zo nodig nieuwe webmogelijkheden toe

Probeer altijd de op de hoogte te blijven van nieuwe webmogelijkheden. Niet alleen omdat je hiermee ook de jongere generatie aantrekt, maar ook vanuit de toekomst geredeneerd. Onderzoek van welke interactie mogelijkheden (web 2.0) je gebruik kunt maken, passend bij jouw website. Denk aan: webcasts, forums, social groups, filmpjes… Op Monsterboard kun je bijvoorbeeld filmpjes van verschillende werkgevers bekijken. Je kunt dan via een zoeksysteem eerst in de categorie bedrijven zoeken waarin je interesse hebt en daar dan vervolgens een filmpje van bekijken.

---------------------------------------------------------------------------------------


Drs Evelien Korte Communicatiemedewerker bij IBLC, de HR community voor slimmer samenwerken
IBLC geeft regelmatig workshops over nieuwe ontwikkelingen en over bijvoorbeeld hoe je met je HR-beleid beter kunt aansluiten op de nieuwe generatie. Kijk voor meer info op www.iblc.nl en klik op agenda.

Bron
IBLC, de HR community

Download deze tool:

Links
www.iblc.nl

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...