HR kennis
Home » HR kennis » 4. Introductie » Tools » Introductie voor stagiaires
Introductie voor stagiaires

De introductie van stagiaires hoeft veelal niet zo uitgebreid als de introductie voor nieuwe medewerkers. Daarnaast worden stagiaires vaak meer stapsgewijs geintroduceerd in de organisatie, werkzaamheden en procedures omdat ze ook een algemeen leerproces doorlopen.De bijlage betreft een voorbeeld van een schriftelijke introductie en naslagwerk voor stagiaires. Naast procedures met betrekking tot vrije dagen en ziekmelden worden ook het gebruik van computers, briefpapier en de werkzaamheden toegelicht. Het doorlezen van de introductie (inclusief voorbeelden van bijv. sjablonen) is een goede eerste bezigheid van de stagiaire. Na het voorstelrondje kan hij/zij deze op zijn gemak doorlezen, samen met reclame-uitingen en nieuwsbrieven. De stagiaire kan zo een eerste beeld vormen over de organisatie en de procedures. Het is raadzaam na afloop de inhoud nog kort met de stagiaire te bespreken zodat er ook vragen gesteld kunnen worden.


Download deze tool:

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer rechten bij snelle doorstart

    Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf. Het Hof neemt hiermee een in maart gepubliceerd advies van de advocaat-generaal over. De rechtbank van Midden-Nederland, waar vakbond FNV en vier oud-medewerkers een zaak tege...