HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Tools » Gedragscode Klokkenluiders
Gedragscode Klokkenluiders

Onderstaand treft u de Gedragscode Klokkenluiders. Eveneens vindt u een regeling procedure inzake het omgaan met een vermoeden van een misstand.Op 26 juni verscheen een artikel in Management Team waaruit bleek dat werkgevers niet bekend zijn met de Gedragscode Klokkenluiders. Uit onderzoek bleek namelijk dat 73% van de werkgevers en 64% van de werknemers onbekend zijn met de gedragscode. Slechts 10% van de werkgevers hebben een regeling die gericht is op klokkenluiders. Wel heeft een meerderheid van de organisaties een of meerdere voorzieningen waar klokkenluiders gebruik van kunnen maken (vertrouwenspersoon etc.)

Minister De Geus (SZW) heeft aan de Stichting van de Arbeid, opsteller van de gedragscode, gevraagd hoe er meer bekendheid kan worden gegeven aan de Gedragscode Klokkenluiders. HRnetwerk.nl wil graag meewerken aan de bekendheid van de gedragscode en daarom plaatsen we de gedragscode op de website.


Download deze tool:

LinksAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....