HR kennis
Home » HR kennis » 2. Organisatie & Functie » Tools » Functiebeschrijving
Functiebeschrijving

Dit voorbeeld van een functiebeschrijving, ook wel functieomschrijving genoemd, is een uitgebreide weergave van de inhoud van de functie. Verschillende onderdelen van de functie worden in dit document beschreven.

Door middel van een functiebeschrijving wordt de inhoud van een functie vastgelegd. Een functiebeschrijving hoort thuis in het personeelsdossier en bij de functiehouder, diegene die de functie vervult. De onderdelen van de functieomschrijving die in deze tool worden benoemd en toegelicht zijn:

Doel van de functie
Plaats in de organisatie
Verantwoordelijkheden
Bevoegdheden
Resultaatgebieden
Taken
Competenties
Contacten
Kennis en vaardigheden
Complexiteit van de functie
Zelfstandigheid
Afbreukrisico
Arbeidsomstandigheden
Specifieke eisen

Het model van de functiebeschrijving is als Word-document te downloaden via onderstaande button

Download deze tool:

LinksAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Bedrijven moeten voor innovatie meer samenwerken

    Bedrijven moeten binnen hun groeistrategie beter nadenken over strategieën om met andere bedrijven samen te werken. Samen innoveren is onontbeerlijk, stelt hoogleraar samenwerking en innovatie Vareska van de Vrande. Innovatieve groei door samenwerking is het thema van de inaugurele rede die Van de Vrande vrijdag 2 juni op de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam...