HR kennis
Home » HR kennis » 9. Uitstroom » Tools » De 10 meest gestelde vragen over de Ontslagvergoeding
De 10 meest gestelde vragen over de Ontslagvergoeding

Ieder jaar worden er vele werknemers door hun werkgever ontslagen, of besluiten werkgever en werknemer in (goed) onderling overleg uit elkaar te gaan. Het komt vrijwel niet meer voor dat een werknemer zijn hele werkzame leven bij maar een werkgever aan zijn of haar carrière timmert. Een ontslag heeft voor een werknemer vaak een grote impact. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Om de nadelige (financiële) gevolgen voor de werknemer als gevolg van een ontslag enigszins te compenseren, krijgt de werknemer soms een financiële vergoeding van de werkgever. Deze wordt ook wel "ontslagvergoeding" genoemd. In de praktijk kom je nog andere namen tegen zoals beëindigingsvergoeding en gouden handdruk.
Download deze tool:

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer rechten bij snelle doorstart

    Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf. Het Hof neemt hiermee een in maart gepubliceerd advies van de advocaat-generaal over. De rechtbank van Midden-Nederland, waar vakbond FNV en vier oud-medewerkers een zaak tege...