HR kennis
Home » HR kennis » 9. Uitstroom » Tools » De 10 meest gestelde vragen over de Ontslagvergoeding
De 10 meest gestelde vragen over de Ontslagvergoeding

Ieder jaar worden er vele werknemers door hun werkgever ontslagen, of besluiten werkgever en werknemer in (goed) onderling overleg uit elkaar te gaan. Het komt vrijwel niet meer voor dat een werknemer zijn hele werkzame leven bij maar een werkgever aan zijn of haar carrière timmert. Een ontslag heeft voor een werknemer vaak een grote impact. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Om de nadelige (financiële) gevolgen voor de werknemer als gevolg van een ontslag enigszins te compenseren, krijgt de werknemer soms een financiële vergoeding van de werkgever. Deze wordt ook wel "ontslagvergoeding" genoemd. In de praktijk kom je nog andere namen tegen zoals beëindigingsvergoeding en gouden handdruk.
Download deze tool:

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Plots willen heel veel mensen makelaar worden

    Nu de huizenmarkt weer op volle toeren draait, groeit ook het aantal makelaars ARTIKELNu de huizenmarkt in heel Nederland is opgeleefd, klimt ook het makelaarsvak omhoog in de lijst populaire beroepen. De laatste zeven jaar is het aantal zelfstandige makelaars met 10 procent toegenomen, van 8.200 bedrijven in 2010 naar ruim negenduizend nu. Dat maakte het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maan...