HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Tools » Checklist reintegratie- outplacement- en/of loopbaanadviesbureau
Checklist reintegratie- outplacement- en/of loopbaanadviesbureau 

U bent op zoek naar een passend adviesbureau, omdat u recht heeft op een reintegratietraject of een outplacementtraject. Ook kunt u behoefte hebben aan een loopbaanadviseur/ jobcoach, die u helpt uw wensen, uw vaardigheden en uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt inzichtelijk te maken.

 

In deze gevallen is het belangrijk, dat u een passende loopbaanadviseur/ jobcoach vindt. Een persoon die oog heeft voor uw belangen, uw wensen en uw mogelijkheden.  Hierdoor bent u in staat een loopbaanpad te kiezen, dat bij u past. Consequentie hiervan is, dat u meer voldoening haalt uit uw werkend leven: u zet uw vaardigheden op de juiste manier in, u kunt uw wensen benoemen en u benut uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt optimaal.

 

Tijdens uw zoektocht naar een passend adviesbureau op het gebied van reintegratie, outplacement en loopbaanadvies adviseer ik u rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

 • Inventariseer hoe lang het adviesbureau actief is op het terrein van outplacement, re-integratie en loopbaanadvies.
 • Indien u in dezelfde branche wilt werken, dan adviseer ik u op zoek te gaan naar een loopbaanadviseur/ jobcoach met affiniteit en aantoonbare werkervaring in de desbetreffende branche.
 • Indien u waarde hecht aan beroeps- en brancheverenigingen, dan raad ik u aan in kaart te brengen, waar het adviesbureau en de loopbaanadviseur/ jobcoach bij zijn aangesloten.  Hierbij kunt u op de sites van de verschillende verenigingen kijken, zodat u inzicht krijgt in de activiteiten van deze verenigingen. Voorbeelden van verenigingen zijn: CMI (Career Management Institute), NOLOC  (vereniging voor loopbaan professionals) en NOBOL (branche organisatie voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching).
 • Heeft het adviesbureau een relevant (regionaal) netwerk en groot is dit netwerk? Indien dit het geval is, dan kan dit netwerk bijvoorbeeld van pas komen bij het vinden van passende vacatures (bij u in de regio).
 • Indien u waarde hecht aan kwaliteit, dan kunt u inventariseren hoe het adviesbureau de kwaliteit van de dienstverlening op peil houdt.
 • Vraag een oriënterend kennismakingsgesprek aan met het adviesbureau. Na dit oriënterend kennismakingsgesprek bent u in staat te constateren, of er een persoonlijke klik is tussen u en de desbetreffende loopbaanadviseur/ jobcoach. Dit aspect kan meespelen in uw keuzeproces.
 • Is het bureau bereid een lijst met referenties, die de bereidheid hebben hun eraringen met u te delen, te overleggen?
 • In welke kandidatengroep is het adviesbureau gespecialiseerd (opleidingsniveau, leeftijd, branche etc)? Past u binnen deze kandidatengroep?
 • Het is wenselijk in kaart te brengen, welke werkmethodes het adviesbureau hanteert tijdens het reintegratie- outplacement- of loopbaanadviestraject en hoe deze verschillende trajecten zijn opgebouwd (inclusief doorlooptijden). Kijk goed of u zich prettig voelt bij de werkmethodes en de opbouw van de trajecten.

Indien u een passend adviesbureau vindt, schroom dan niet om een oriënterend gesprek aan te vragen met dit adviesbureau. Hierdoor komt u een stap verder!  


Bron

Eric van SchaikLinks

Loopbaanadvies NederlandAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
 • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

  Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....