HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Rapporten » Welke drijfveren zorgen voor betrokkenheid?
Welke drijfveren zorgen voor betrokkenheid?

 

De belangrijkste reden(-en) voor werknemers om de wekker te zetten en naar het werk te gaan zijn wat ze gaan doen (werkinhoud), met wie ze het gaan doen (collega’s) en de uitdaging die zij eruit halen. We zouden het eerste zo maar vergeten, maar denk aan het onderwijs en de zorg, of de techniek en de bouw, daar gaan mensen echt in de eerste plaats naar het werk voor datgene wat ze gaan doen. En mensen zijn sociale wezens, kortom collega’s zijn ook een belangrijke drijfveer. Ook zijn er groepen die baanzekerheid, de werk/privebalans, de verdiensten en de ruimte voor ontwikkeling en opleiding als een belangrijke drijfveer zien. 

Binnen branches zijn er grote verschillen. Zo is binnen de transport de baanzekerheid een top drie drijfveer en binnen de zorg de uitdaging zelfs de nummer 1 uitdaging. Uit een analyse van de betrokkenheid blijkt dat de drijfveren van de groep zeer betrokkenen op een aantal punten significant verschillend is. Zij worden meer gedreven door uitdaging en minder door baanzekerheid en het zoeken naar een gezonde werk/privebalans.

 

Meer inzichten over de werkbeleving van de werkende Nederlander
HR professionals kunnen het rapport Werkbelevingsonderzoek 2012 kosteloos downloaden. Het is ook mogelijk om een workshop te volgen (ook kosteloos) over de Werkbeleving van medewerkers waarin dieper wordt ingegaan over het Werkbelevingsonderzoek. Op deze pagina kunt u een video bekijken, hoe dit eruit zou zien.


Bron

http://bit.ly/zuTbVa

http://bit.ly/ACne13Links

http://bit.ly/zuTbVa

http://bit.ly/ACne13Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer rechten bij snelle doorstart

    Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf. Het Hof neemt hiermee een in maart gepubliceerd advies van de advocaat-generaal over. De rechtbank van Midden-Nederland, waar vakbond FNV en vier oud-medewerkers een zaak tege...