HR kennis
Home » HR kennis » 2. Organisatie & Functie » Dossiers » Resultaatgerichte functiebeschrijvingen
Resultaatgerichte functiebeschrijvingen

Medewerkers en functies zijn de bouwstenen van uw organisatie. In functies leg je voor langere tijd vast wat je van een medewerker verwacht. Het is een structuur voor het verdelen van verantwoordelijkheden en samenwerking. Wij benaderen de functies resultaatgericht. Dit betekent dat de functie de klant als uitgangspunt neemt. Wij vinden dat medewerkers het beste worden ingezet, wanneer zij de ruimte hebben om resultaten te leveren voor de klanten. De mate waarin medewerkers een eigen winkeltje hebben en trots kunnen zijn op de resultaten, is bepalend voor het werkplezier en de ontwikkeling van de medewerker.Lees in dit dossier over onderstaande onderwerpen in relatie met resultaatgericht functiebeschrijven:

 
1 Waarom beschrijven?
2 Achtergrond resultaatgerichtheid
3 Functiebeschrijvingmodel
4 De resultaatgerichte functiebeschrijving
4.1 Functienaam
4.2 Functiedoel
4.3 Organisatorische positie
4.4 Producten
4.5 Probleemsituaties
4.6 Deskundigheid
4.7 Bijzondere werkomstandigheden
5 Voordelen van functiebeschrijvingen
5.1 Voorspelbare resultaten
5.2 Synergie in samenwerking
5.3 Kwaliteitsontwikkeling van medewerkers
5.4 Klantgerichtheid
5.5 Concurrerende arbeidskosten
5.6 Werkplezier van de medewerker
5.7 Meetbare arbeidsprestaties

Bron

De Functiebank. Vrij voor iedereen die is geïnteresseerd in het beschrijven en waarderen van functies.Download deze tool:

Links

Eprom organisatie adviseursAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....