HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Dossiers » Resultaatgericht werken
Resultaatgericht werken

Door versterking van individualiteit en resultaatgerichtheid ontstaat een effectieve manier van denken en werken. Mensen krijgen beter zicht op hun toegevoegde waarde en kunnen daardoor hun eigen situatie beter regelen en zelf meer plezier beleven aan klantwaardering.
In een jaarlijkse cyclus maken leidinggevende en medewerker afspraken over resultaten en individuele verbeteringen die de medewerker gaat bereiken. Door structureel afspraken te maken met medewerkers en deze te koppelen aan afdelings- en organisatiedoelen, ontstaat een duurzame en meetbare ontwikkeling in de resultaten van de organisatie en in de ontwikkeling van de medewerkers. Lees in dit dossier over onderstaande onderwerpen in relatie met resultaatgericht functiebeschrijven:

 

1 Inleiding

2 De afsprakencyclus

Stap 1. De voorbereidingsfase

Stap 2. Het planningsgesprek

Stap 3. Het voortgangsgesprek

Stap 4. Het waarderingsgesprek

3 Aandachtspunten

3.1 Wederzijdse verantwoordelijkheid

3.2 Meetbaarheid van afspraken

3.3 Resultaten versus oplossingen

3.4 Haalbaarheid van afspraken bevordert initiatief

3.5 Geen additionele kosten

3.6 Discriminatie

3.7 Administratieve beheersbaarheid


Bron

De Functiebank. Vrij voor iedereen die is geïnteresseerd in het beschrijven en waarderen van functies.Download deze tool:

Links

Eprom organisatie adviseursAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....