HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Dossiers » Meegaan met de tijd is ook voor HR-managers cruciaal
Meegaan met de tijd is ook voor HR-managers cruciaal

Meegaan met de tijd is ook voor HR-managers cruciaal

 

Een innovatieve en strategische benadering van werkzaamheden wordt in internationale context steeds essentiëler. Ook op het gebied van human resource kunnen managers nog de nodige stappen zetten om hun systemen, oplossingen en ideeën met een frisse invalshoek nieuw leven in te blazen. In deze financieel onzekere tijden moeten managers immers blijven vernieuwen zodat hun organisatie de diverse crises het hoofd kan bieden. Dennis Valkema, Country Manager bij Lumesse in Nederland, bespreekt alvast vijf trends waar HR-managers voor hun eigen ontwikkeling en hun organisatie voordeel uit kunnen halen.1. Investeer in technologie

De technologie blijft zich steeds maar weer vernieuwen en andere branches zullen met al deze ontwikkelingen mee moeten gaan, willen zij de innovatieve CRM-oplossingen kunnen bijbenen. Denk dan bijvoorbeeld aan mobile, software-as-a-service (SaaS), bring-your-own-device (BYOD) en oplossingen voor gegevensbeheer zoals data analytics tools. Het wordt voor HR-organisaties ook steeds belangrijker om solide en betrouwbare oplossingen te ontwikkelen die daadwerkelijk uitdagingen van de business kunnen aanpakken. Dit is al lang niet meer alleen iets voor IT’ers. HR-managers zullen zich moeten gaan verdiepen in de mogelijkheden van technologie en dit onderdeel maken van hun eigen werkproces. In tijden zoals deze is het creëren van IT-voordelen voor het management immers zeer belangrijk. Technologie neemt managers bovendien een hoop facilitair en administratief werk uit handen, terwijl werknemers betrokken blijven en zelf keuzes over hun werkzaamheden en de indeling van hun tijd kunnen maken.

 

2. Verbeter de werkomgeving

Een onderzoek uit 2012 over ‘global workforce’ van Towers Watson toont aan dat van de respondenten met een fulltime baan, maar 35 procent zich daadwerkelijk echt betrokken voelt bij hun werkzaamheden. Dit is alarmerend laag, maar helaas ook geen verrassend percentage. De onderzoekers geven aan dat de kwaliteit van de werkervaring veel meer afhangt van de relatie die deze werknemers hebben met hun managers, met hun vertrouwen in het topmanagement en hun capaciteit om om te gaan met werk-gerelateerde stress. Daarom zullen organisaties zich meer moeten focussen op het verbeteren van de werkomgeving. Dit kunnen managers doen door hun werknemers op ieder moment te voorzien van de juiste middelen, benodigdheden en ondersteuning. Om de verschillende taken van het personeel verder in goede banen te leiden, kunnen managers vaker werkplekken creëren die de werknemer motiveert. Als de fysieke, emotionele en sociale ervaring van de werknemer namelijk positief is, dan heeft dat ook een effectieve uitwerking op diens motivatie en productiviteit.

 

3. Omarm verandering

In de komende maanden en jaren zijn het de bedrijven die zich snel aan veranderingen en ontwikkelingen aanpassen, degenen die succesvol zijn. Dit geldt zeker ook voor HR-disciplines zoals onafhankelijk onderzoek naar agile learning onder meer dan 750 HR-leiders aantoont. Zo blijken veel grote organisaties te worstelen met het geven van actuele trainingen en het continu aanleren van nieuwe vaardigheden. Dan is het lastig om tegelijkertijd mee te gaan met alle snelle ontwikkelingen in de markt, van hun concurrentie en van hun klanten. HR-managers moeten bij zichzelf te rade gaan: ben ik in staat om direct in te spelen op veranderingen? Zijn de juiste middelen daarvoor beschikbaar? Het draait hierin om voorbereiding en zelfreflectie. Managers kunnen nog weleens vergeten dat ook zij nog genoeg van anderen en van elkaar kunnen leren.

 

4. Werken anno 2013

Van Het Nieuwe Werken (HNW) tot choose-your-own-device (CYOD); werknemers krijgen steeds meer controle over de uitvoering van hun eigen werkzaamheden. Maar dat betekent niet dat hun managers alles zomaar uit handen moeten geven. Zij zullen zich daarentegen vooral moeten richten op het blijven sturen en ontwikkelen van hun werknemers. Met name moet de zoektocht naar talent (zowel binnen als buiten de organisatie) meer prioriteit krijgen. Onderzoek van het McKinsley Global Institute waarschuwt immers dat er de komende jaren een tekort zal ontstaan aan hogeropgeleide werknemers (tekort van 40 miljoen mensen wereldwijd) en aan mensen met een diploma van het voortgezet en basisonderwijs (tekort van 45 miljoen mensen wereldwijd). Al met al betekent dit dat in 2020 95 miljoen werknemers niet meer over de juiste vaardigheden en kennis beschikken om hun werkzaamheden goed uit te voeren. Die uitspraak is wellicht wat cru. Toch moeten we als managers meer aandacht besteden aan de talenten en ‘high potentials’ in onze organisatie. Deze goede mensen wil je als bedrijf binnenhalen en behouden, zeker nu. Biedt hen dan ook betekenisvol werk, waarin hun talent volledig tot uiting komt en waarin hun potentieel benut kan worden.

 

5. HR van buiten naar binnen

HR-guru Dave Ulrich beschreef dat HR zich door een aantal stages heeft bewogen, van administratie tot het ontwikkelen van HR-beoefening zoals: beloning, successieplanning, en het leren om HR te koppelen aan business strategieën.  De volgende stap noemt Ulrich ‘HR van buiten naar binnen’. Dit houdt in dat HR-afdelingen buiten de organisaties op zoek gaan naar klanten, investeerders en gemeenschappen om te bepalen hoe succesvolle HR eruit ziet. Maar dit kan alleen als de HR-manager zich in de toekomst verschillende rollen aanmeet. Zo zullen HR-professionals zichzelf kunnen ontwikkelen tot iemand die goede stakeholderrelaties aangaat, iemand die de hele business context begrijpt en hier proactief relevante mogelijkheden uit destilleert, iemand die de organisatie helpt om te gaan met veranderingen en die de kunde bezit om innovatie aan te jagen.

 

Kortom: HR wordt meer dan de relatie tussen het management, het personeel, recruitment en de werkzaamheden. Het gaat nu ook om technologie, talentmanagement, kennisoverdracht, maar bovenal om meegaan met de tijd waarin we leven door te blijven innoveren en veranderingen hands-on aan te pakken.

 

Dennis Valkema is Country Manager bij Lumesse in Nederland. Lumesse opereert wereldwijd en biedt volledige talentmanagement-oplossingen voor grote internationale organisaties. Speerpunten van Lumesse zijn commitment, innovatie en inspiratie voor teams en individuen.


Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen
17 reactie(s)
robinjack | 28-05-2016 @ 08:03:51

sector toegenomen. Dat blijkt uit aangescherpte wetgeving, de oprichting van diverse bureaus integriteit op verschillende niveaus en de ontwikkeling van tal van nieuwe integriteitsinstrumente

safe weight loss supplements
website | 28-05-2016 @ 06:24:13

Honda Motorcycle Parts ​Cycle Reapers is the world's largest retailer for used motorcycle parts. No matter what type of sport motorcycle you ride we have the right parts for your bike. Including parts for Aprilia • BMW • Bombadier • Buell • Ducati • Harley Davidson • Honda • Kawasaki • MV Agusta • Polaris• Suzuki • Triumph • Yamaha and We strive to find you the best used components on the market that not only improve the performance of your motorcycle, but enhance your overall investment. Our selection of more than 15,000 motorcycle parts keeps you on the road and looking sharp. With Cycle Reapers you get friendly knowledgeable customer service that comes with our deep commitment to provide the best technical support available anywhere!

website | 28-05-2016 @ 06:15:24

nase tipy Profesionalne tipovanie cez internet - na ace-tips.eu nájdeš tie najlepšie verifikované vyherne tipy a live vysledky, ktoré Ti umožní zarobiť veľké peniaze z pohodlia svojho domova. Riaď sa kvalitnými tipy a zarábaj z pohodlia domova, jednoducho, bez nutnosti veľkého premýšľania alebo vedomostí. Od toho sme tu my. Pozri sa na referencie ľudí, ktorí už naše služby vyskúšali a urob si obrázok sám. Máme tu dokonca FREE sekciu, kde si môžeš otestovať naše služby úplne zadarmo. Aj tu nájdeš štatistiky úspešnosti týchto free tipov. Máme radosť z každých vydarených stávok, ktoré sa vďaka našim tipom stanú výhernými. Vyskúšajte si stávkovanie s profesionálmi.

dave20961 | 27-05-2016 @ 12:22:57

Hiiiiiiiiiiiiiii...... like this topic very much.......

It is a quite nice site with really good article. I have really enjoyed reading your blog posts…….

Keep on posting more of such updates……Nice site…..Pune to Mumbai taxi

Pune to Mumbai cab

Pune to Mumbai Airport taxi

Pune to Mumbai Airport cab

Mumbai to Pune taxi

Mumbai to Pune cab

Mumbai Airport to Pune taxi

Mumbai Airport to Pune cab

Pune to Shirdi Cab

Pune To Nashik Cab

 

dave20961 | 27-05-2016 @ 12:10:43

Hiiiiiiiiiiiiiii...... like this topic very much.......

It is a quite nice site with really good article. I have really enjoyed reading your blog posts…….

Keep on posting more of such updates……Nice site…..</br><a href="http://ontimecabs.in/pune-to-mumbai-cabs-taxi-hire-service">Pune to Mumbai taxi</a></br>

<a href="http://ontimecabs.in/pune-to-mumbai-cabs-taxi-hire-service">Pune to Mumbai cab</a></br>

</br><a href="http://ontimecabs.in/pune-to-mumbai-airport-cabs-taxi-hire-service">Pune to Mumbai Airport taxi</a></br>

<a href="http://ontimecabs.in/pune-to-mumbai-airport-cabs-taxi-hire-service">Pune to Mumbai Airport cab</a>

</br><a href="http://ontimecabs.in/mumbai-to-pune-cabs-taxi-hire-service">Mumbai to Pune taxi</a></br>

<a href="http://ontimecabs.in/mumbai-to-pune-cabs-taxi-hire-service">Mumbai to Pune cab</a>

</br><a href="http://ontimecabs.in/mumbai-airport-to-pune-cabs-taxi-hire-service">Mumbai Airport to Pune taxi</a></br>

<a href="http://ontimecabs.in/mumbai-airport-to-pune-cabs-taxi-hire-service">Mumbai Airport to Pune cab</a>

</br></br><a href="http://ontimecabs.in/pune-to-shirdi-cabs-taxi-service">Pune to Shirdi Cab</a></br>

<a href="http://ontimecabs.in/pune-to-nashik-cabs-taxi-service">Pune To Nashik Cab</a>

 

mayazoe | 27-05-2016 @ 08:22:55
Great post full of useful tips! My site is fairly new and I am also having a hard time getting my readers to leave comments. Analytics shows they are coming to the site but I have a feeling “nobody wants to be first”.
silvercreekqc.com
mayazoe | 27-05-2016 @ 06:58:29
I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post.
xxr wheels
Raska | 27-05-2016 @ 04:40:18

friday is pray day

Obat Herbal Untuk Luka Dalam Paru Paru

Jack | 26-05-2016 @ 09:41:36

Expert Fame Review

How could a workshop turn you into an expert in your niche?

JOHN | 26-05-2016 @ 08:25:20

This is certainly hence attractive plus artistic. I like a colorations plus whichever company may get them while in the mailbox might be smiling. subway surfers

Yosef Adelman | 26-05-2016 @ 06:40:00

The different HR tips and tricks that are shared here on the site are so interesting. I am really happy that the site shares useful posts on HR tips and I am eagerly waiting for new posts from the site. Thank you for sharing directv choice package

Boa Edan | 26-05-2016 @ 05:14:45

Awesome website 

Cara Menghilangkan Benjolan Lemak Di bawah Kulit

Jackparker | 26-05-2016 @ 03:13:16

cara berhenti merokok

robinjack | 24-05-2016 @ 14:23:11
Samira Laser Clinic in Scarborough should be your only choice for laser hair removal. Our precision equipment carefully removes your hair while keeping your skin soft and glowing. We specialize in laser hair removal, facials and microdermabrasion. We also perform waxing and sell laser hair removal machines!
anti aging clinic

Reageer
Naam:
E-mail:
Reactie:
    =  

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Ook CNV benadrukt dat loonsverhoging taak is van sociale partners

    Vakcentrale CNV is bereid om met het kabinet en de werkgevers in gesprek te gaan over loonsverhoging, maar benadrukt dat hier in de private sector geen overheidstaak ligt. "Als het kabinet ons uitnodigt om ergens over te komen praten, komen wij natuurlijk opdagen. Maar de hoogte van de lonen is iets tussen werkgevers en werknemers, zo werkt dat in Nederland", zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen vri...