HR kennis
Home » HR kennis » 7. Opleiding & Training » Dossiers » Loopbaanadvies uitgelegd
Loopbaanadvies uitgelegd

Basisprincipes loopbaanadvies

Hoewel loopbaanadvies in vele verschillende vormen voorkomt, van coaching tot en met sollicitatiebegeleiding, zijn er een aantal basisprincipes die in vrijwel iedere vorm terugkeren. Ieder mens is verschillend en bij loopbaanadvies wordt daarom steeds een individuele aanpak gehanteerd. In eerste instantie wordt vaak een gesprek gehouden, waarin de loopbaanadviseur een beeld krijgt van de huidige situatie en wensen van zijn client.

Loopbaanadvies dient altijd afgestemd te zijn op het individu, en daarom is het belangrijk goed te kijken naar motivatie en voorkeur. Ook de toetsing van mentale vermogens en persoonlijkheid vormen een belangrijk onderdeel van loopbaanadvies. Hierdoor ontstaat een duidelijk inzicht in het competentieprofiel en het karakter van de persoon. Hiermee word in samenspraak met de loopbaanadviseur bepaald welke beschikbare banen op de arbeidsmarkt het beste met het profiel overeen komen.

Daarnaast wordt bij loopbaanadvies vaak gebruik gemaakt van opdrachten die zelfstandig of groepsgewijs gemaakt kunnen worden. HIermee wordt tegelijkertijd meer duidelijkheid verkregen in de wensen en deze dienen ter voorbereiding op toekomstige sollicitaties.Effect van methodiek loopbaanadvies

De gesprekken, tests en opdrachten die tijdens een loopbaanadviestraject aan bod komen leiden uiteindelijk tot mogelijkheden voor carriereontwikkeling. Door de gerichte en persoonlijke aanpak van de loopbaanadviseur zijn mensen in ieder stadium nauw betrokken bij hun eigen ontwikkeling en kunnen zij zich zekerder op de arbeidsmarkt bewegen. Veel van de bij loopbaanadvies gehanteerde opdrachten bieden ook tastbare meerwaarde voor mensen; het schrijven van sollicitatiebrieven en het optimaliseren van het CV tijdens een loopbaanadviestraject.

Mensen weten zo dat de inhoud van hun sollicitatiemateriaal met een bedrijfsmatige blik gecontroleerd wordt en hoeven later niet alsnog dubbel werk te verrichten. Loopbaanadvies kan derhalve zorgen omtrent carrière en toekomst wegnemen en een systematische, professionele ondersteuning zijn voor ieder mens.

 


Bron

Loopbaanadvies informatie Loopbaannederland.nlLinks

Loopbaanadviesbureaus vergelijken op Loopbaannederland.nlAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....