HR kennis
Home » HR kennis » 1. Beleid & Strategie » Dossiers » Leeftijdsbewust beleid
Leeftijdsbewust beleid

In de komende decennia zal de toestroom van jongeren op de arbeidsmarkt gelijk blijven, terwijl de uitstroom van ouderen steeds groter wordt. Dit heeft als gevolg dat veel arbeidskracht en ervaring verloren gaat. Het is dus zaak voor organisaties om hieroIn de komende decennia zal de toestroom van jongeren op de arbeidsmarkt gelijk blijven, terwijl de uitstroom van ouderen steeds groter wordt. Dit heeft als gevolg dat veel arbeidskracht en ervaring verloren gaat. Het is dus zaak voor organisaties om hierop in te spelen. Reden voor leeftijdsbewust beleid (verder te noemen LBB) dus. Veel organisaties hebben inmiddels de focus gericht op LBB en ook de overheid neemt inmiddels maatregelen om LBB te stimuleren. Middels dit dossier bieden we u een overzicht met informatie over LBB.

De aanleiding

We hebben in de introductie geconcludeerd dat de huidige ontwikkelingen problematische vormen kunnen gaan aannemen wanneer er niet wordt ingegrepen. De grote uitstroom van de zgn. "babyboom generatie" en de stabiele instroom van jongeren op de arbeidsmarkt alsmede een krimpende bevolking, brengen over een aantal jaren een verlies aan arbeidskracht, kennis en ervaring met zich mee. Onderstaand enkele links naar websites en artikelen die ingaan op de aanleiding voor LBB.


Links

Meer informatie over leeftijdsbewust management:

Voorbeeld Ouderenbeleid (UniversiteitAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....