HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Dossiers » Inzicht in persoonlijke verlofmogelijkheden
Inzicht in persoonlijke verlofmogelijkhedenVanaf 1 januari 2006 is het mogelijk voor werknemers om gebruik te maken van de levensloopregeling. Dit houdt in dat er belastingvriendelijk geld opzij gezet kan worden voor (tussentijds) verlof. Dit verlof kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor kinderen of zieke ouders, een sabbatical of studieverlof. Een werknemer mag maximaal 12% van zijn jaarsalaris gebruiken voor deze levensloop-regeling. Ook is het mogelijk om vakantie- en adv-dagen om te zetten in geld en zo te gebruiken voor de levensloopregeling. Er is echter wel een maximum verbonden aan het te sparen bedrag. Dit mag niet meer bedragen dan twee jaarsalarissen. Voor opnemen van verlof heeft de werknemer toestemming nodig van de werkgever.

Links
Het ministerie van SZW heeft twee websites opgericht met informatie over deze levensloopregeling. Op de websites:

www.levensloopregeling.szw.nl

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...