HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Dossiers » Inzicht in persoonlijke verlofmogelijkheden
Inzicht in persoonlijke verlofmogelijkhedenVanaf 1 januari 2006 is het mogelijk voor werknemers om gebruik te maken van de levensloopregeling. Dit houdt in dat er belastingvriendelijk geld opzij gezet kan worden voor (tussentijds) verlof. Dit verlof kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor kinderen of zieke ouders, een sabbatical of studieverlof. Een werknemer mag maximaal 12% van zijn jaarsalaris gebruiken voor deze levensloop-regeling. Ook is het mogelijk om vakantie- en adv-dagen om te zetten in geld en zo te gebruiken voor de levensloopregeling. Er is echter wel een maximum verbonden aan het te sparen bedrag. Dit mag niet meer bedragen dan twee jaarsalarissen. Voor opnemen van verlof heeft de werknemer toestemming nodig van de werkgever.

Links
Het ministerie van SZW heeft twee websites opgericht met informatie over deze levensloopregeling. Op de websites:

www.levensloopregeling.szw.nl

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Bedrijven moeten voor innovatie meer samenwerken

    Bedrijven moeten binnen hun groeistrategie beter nadenken over strategieën om met andere bedrijven samen te werken. Samen innoveren is onontbeerlijk, stelt hoogleraar samenwerking en innovatie Vareska van de Vrande. Innovatieve groei door samenwerking is het thema van de inaugurele rede die Van de Vrande vrijdag 2 juni op de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam...