HR kennis
Home » HR kennis » 2. Organisatie & Functie » Dossiers » Invoeringsproces resultaatgericht functiewaarderen en belonen
Invoeringsproces resultaatgericht functiewaarderen en belonen

Bij de invoering van veranderingen in functiewaardering en beloning dat er overeenstemming moet zijn met de personeelsvertegenwoordigers. Het betreft immers de primaire arbeidsvoorwaarden van medewerkers. Deze kun je niet eenzijdig regelen. Onenigheid over functiewaarderen en belonen kost heel veel interne aandacht en energie. Dit kan uiteindelijk ten koste gaan van de externe prestaties van een organisatie.
De overeenstemming met het personeel loopt of via een door de vakbonden afgesloten Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO-regelingen) of via instemming van de ondernemingsraad.
Voor de invoering van organisatieveranderingen en personeelsinstrumenten gebruiken wij een projectaanpak van vier fasen met elk drie stappen. 

Lees in dit dossier de volgende paragrafen over het invoeringsproces:
 
1 Het invoeringsproces van resultaatgericht functiewaarderen en belonen
1.1 De planfase
1.2 De afsprakenfase
1.3 De uitvoeringsfase
1.4 De waarderingsfase
1.5 Samenvatting

Bron

De Functiebank. Vrij voor iedereen die is geïnteresseerd in het beschrijven en waarderen van functies.Download deze tool:

Links

Eprom organisatie adviseursAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen
0 reactie(s)
Geen gegevens.

Reageer
Naam:
E-mail:
Reactie:
    =  

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties