HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Dossiers » Invoering vervaltermijn t.a.v. de wettelijke minimum vakantiedagen in 2012
Invoering vervaltermijn t.a.v. de wettelijke minimum vakantiedagen in 2012

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 24 mei 2011 van de Eerste Kamer der Staten-Generaal het akkoord gekregen voor zijn wetsvoorstel ten aanzien van de „invoering van de nieuwe Vervaltermijn periode met betrekking tot de wettelijke minimum vakantiedagen‟. 

Deze nieuwe regelgeving zal met ingang van 1 januari 2012 onmiddellijk van toepassing worden en zal voor zowel de werkgevers als ook de werknemers een aantal belangrijke wijzigingen met zich meebrengen. Het is dus belangrijk dat werkgevers hier op tijd beleid op maken, de ziekteverzuim- en verlofadministratie hierop aanpassen en het management, de afdeling HRM en de bedrijfsarts hierover informeert.

 

In deze Z & PA whitepaper wordt u nadere actuele, inhoudelijke en concrete informatie gegeven over de hier bedoelde gewijzigde wetgeving en de veranderende onderdelen in het verlof- en ziekteverzuimbeleid binnen uw organisatie.

 

Auteur: John Kalsbeek

Interim adviseur HRM bij Ziekteverzuim en P&O Advisering (Z & PA).

Ziekteverzuim en P&O Advisering is een HRM interim- en adviesbureau welke zich richt op het verrichten van operationele, tactische en strategische HRM interim-opdrachten bij bedrijven en organisaties in zowel de profit-, de non-profit als ook de publieke sector.


Bron

John KalsbeekDownload deze tool:

Links

http://www.zenpa.nl/Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers

    Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt. De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd....