HR kennis
Home » HR kennis » 3. Werving & Selectie » Dossiers » Intern solliciteren - Het nazorggesprek als vangnet
Intern solliciteren - Het nazorggesprek als vangnetVoorkom demotivatie na mislukte interne sollicitatie. Interne sollicitanten komen na een afwijzing niet zelden diep gekrenkt uit de strijd. En vaak verlaten ze teleurgesteld de organisatie. Met alle nadelige effecten van als verlies van kennis en aan omzet als gevolg. Hoe houd je afgewezen kandidaten toch gemotiveerd? Zorg vooraf voor een duidelijk profiel voor de vacature. En achteraf voor nazorg aan afgewezen interne kandidaten. Aan de hand van uitspraken van diverse P&O managers laat dit artikel zien hoe dit in de praktijk werkt.


Download deze tool:

Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...