HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Dossiers » Het afschaffen van de beperkte opbouw van de minimum wettelijke vakantiedagen tijdens ziekte
Het afschaffen van de beperkte opbouw van de minimum wettelijke vakantiedagen tijdens ziekte

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 24 mei 2011 van de Eerste kamer der Staten Generaal het akkoord gekregen voor zijn wetsvoorstel ten aanzien van „het afschaffen van de beperkte opbouw van de minimum wettelijke vakantiedagen tijdens ziekte‟.Deze nieuwe regelgeving zal met ingang van 1 januari 2012 onmiddellijk van toepassing worden en zal voor zowel de werkgevers als ook voor de werknemers een aantal belangrijke wijzigingen met zich meebrengen.

Het is dus belangrijk dat werkgevers hier op tijd beleid op maken (bv. ten aanzien van het checken en mogelijk updaten van de arbeidscontracten op het punt van de bovenwettelijke vakantiedagen), de ziekteverzuim- en verlofadministratie hierop aanpast en het management, de afdeling HRM en de bedrijfsarts hierover informeert.

In deze Z & PA whitepaper wordt u nadere actuele, inhoudelijke en concrete informatie gegeven over de hier bedoelde gewijzigde wetgeving en de veranderende onderdelen in het ziekteverzuim- en verlofbeleid binnen uw organisatie.

 

Lees ook de aanvulling:

http://www.hrnetwerk.nl/hrm_kennis.php?dossierId=_Het_afschaffen_van_de_beperkte_opbouw_van_de_minimum_wettelijke_vakantiedagen_tijdens_ziekte_(update)#

 

Auteur: John Kalsbeek

Interim adviseur HRM bij Ziekteverzuim en P&O Advisering (Z & PA).

Ziekteverzuim en P&O Advisering is een HRM interim- en adviesbureau welke zich richt op het verrichten van operationele, tactische en strategische HRM interim-opdrachten bij bedrijven en organisaties in zowel de profit-, de non-profit als ook de publieke sector.


Bron

John KalsbeekDownload deze tool:

Links

http://www.zenpa.nl/Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...