HR kennis
Home » HR kennis » 9. Uitstroom » Dossiers » Exit interview
Exit interview

Gezien de hoge kosten van personeelsverloop en het belang van het behouden van talent in organisaties is een antwoord op de vraag waarom mensen ervoor kiezen een organisatie te verlaten steeds belangrijker. Een antwoord op deze vraag kan de sleutel zijn.Doel van het exit interview
Het doen van een exit interview of survey helpt bij het in beeld brengen van redenen waarom werknemers uw organisatie verlaten. Het uiteindelijke doel van exit interviews is het verlagen van personeelsverloop door het signaleren van verbeterpunten voor de organisatie.

Effectiviteit van exit interviews
Om valide en betrouwbare antwoorden van werknemers te krijgen is het in veel gevallen verstandiger om het interview uit te laten voeren door een onafhankelijke externe partij. Wanneer medewerkers op anonieme wijze hun vertrekredenen en mening over de organisatie kenbaar kunnen maken levert dit meer betrouwbare data op.

Onderzoek wijst verder uit dat organisaties die effectief personeelsverloop willen verlagen het beste kunnen reageren op trends in personeelsverloop en niet op individuele cases. Door het gebruik van online exit interviews kan data op een tijd- en kostenbesparende, wijze geanalyseerd worden. Door ook onderliggende drijfveren van werknemers te meten kunnen passende verbeteringen en oplossingen gerapporteerd worden.

Download hier een voorbeeld van een beknopt exit interview.


Bron

www.exitanalytics.nlDownload deze tool:

Links

http://www.exitanalytics.nl/uitstroomscanAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...