HR kennis
Home » HR kennis » 8. Gezondheidsmanagement » Dossiers » Blijf productief tijdens de wintermaanden
Blijf productief tijdens de wintermaanden

Gebrek aan daglicht, collega’s die geveld zijn door de griep en de laatste loodjes tot het einde van het jaar: hoe zit het eigenlijk met de productiviteit tijdens de wintermaanden? Robert Half deed onafhankelijk onderzoek onder 200 Nederlandse HR-managers naar productiviteit op de werkvloer tijdens de wintermaanden.Hieronder vindt u de meest opvallende conclusies:

 

 

·         28 procent van de Nederlandse HR-managers merkt een verminderde productiviteit bij werknemers tijdens de wintermaanden.

·         Een derde (29%) van de HR-managers zegt bovendien zelf ook minder productief te zijn tijdens de wintermaanden.

·         Volgens Nederlandse HR-managers zouden extra initiatieven de productiviteit van werknemers tijdens deze donkere maanden kunnen stimuleren. De top vier is:

 

1.    Gezondheidsinitiatieven

34%

2.    Teambuildingactiviteiten

27%

3.    Thuiswerken

26%

4.    Kortere werkdagen

14%

 

 

“Met nog maar iets meer dan een maand tot het einde van het jaar, wegen de laatste loodjes zwaar. Bovendien zorgt een gebrek aan zonlicht er ook voor dat werknemers en managers moeite hebben om hun productiviteit te behouden”, vertelt Stephan Renken, Managing Director Robert Half Belux. “Af en toe een frisse neus halen en goede verlichting op de werkvloer kan al een groot verschil maken. Ook helpt het om alvast vooruit te kijken: de jaaractiviteiten evalueren en afsluiten en nieuwe plannen maken voor het nieuwe jaar zorgen voor een positieve dynamiek binnen de organisatie.”
 

Voor meer tips om productief te blijven tijdens de wintermaanden, bekijk de infographic hieronder: 

 


Bron

Robert HalfLinks

http://www.roberthalf.nl/Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Plots willen heel veel mensen makelaar worden

    Nu de huizenmarkt weer op volle toeren draait, groeit ook het aantal makelaars ARTIKELNu de huizenmarkt in heel Nederland is opgeleefd, klimt ook het makelaarsvak omhoog in de lijst populaire beroepen. De laatste zeven jaar is het aantal zelfstandige makelaars met 10 procent toegenomen, van 8.200 bedrijven in 2010 naar ruim negenduizend nu. Dat maakte het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maan...