HR columns
Home » HR columns » Beoordelingen maak geen onderscheid tussen vast en interim
Beoordelingen maak geen onderscheid tussen vast en interim

In de media wordt veel gesproken en gepubliceerd rondom ZZP’ers. Actuele zaken waaronder de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) en de mogelijke vervanger daarvan, de BGL, (Beschikking Geen Loonheffing) benadrukken steeds vaker dat de markt voor de ZZP’ers aantrekt en groeit. Er is echter ook een onderwerp dat nog niet de aandacht krijgt die het verdient: het beoordelen van de ZZP’ers. In tegenstelling tot de meeste interim professionals wordt een werknemer in vaste dienst beoordeeld door middel van functioneringsgesprekken.

Is dit normaal of is het tijd voor verandering?

Ik vind dat het tijd is om afscheid te nemen van het onderscheid dat gemaakt wordt tussen vast en interim personeel met betrekking tot het beoordelings- en functioneringsproces. Het is in het belang van organisaties dat medewerkers zowel vast als interim optimaal presteren. Voor medewerkers is het belangrijk te weten waar hun ontwikkelpunten liggen, zodat ze zichzelf kunnen blijven verbeteren.

Inzicht in performance

Managers zijn verantwoordelijk voor de afdelingsdoelstellingen en worden afgerekend op behaalde (bedrijfs)resultaten. De flexibele schil van veel organisaties wordt steeds groter en krijgt dus ook steeds meer invloed op de performance van een afdeling/organisatie. Waarom zouden we dan alleen de vaste medewerkers beoordelen op hun performance? Om als organisatie optimaal te kunnen presteren is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de prestaties van medewerkers, waaronder ook de interim professionals.

 

Het kan anders….

Maar hoe doe je dat? Harvey Nash maakt gebruik van TruQu, het online platform voor ratings & reviews. Deze tool trekt het beoordelingsproces gelijk en biedt de mogelijkheid om de performance van interim professionals inzichtelijk te maken. Een win-win-win situatie: zowel de opdrachtgever, de interim professional en wij als intermediair profiteren van deze transparante en eerlijke manier van beoordelen.

Professionals in beeld

Door ook de interim professionals te beoordelen creëer je naast het inzicht in de performance ook meer betrokkenheid. Hierdoor ontstaat er inzicht in hoe interim professionals bijdragen aan het succes van een afdeling en hoe zij nog succesvoller kunnen zijn.

Ons advies

Wij helpen onze klanten doordat wij het beoordelingsproces transparant en inzichtelijk maken door het gebruik van de TruQu. Wij adviseren klanten om ook de interim professionals mee te nemen in hun beoordelings- en functioneringsprocessen. Aan de  interim professionals wil ik zeggen: wacht niet op verandering, maar word initiatiefnemer van je eigen groeipad door een gratis TruQu-account aan te maken en gebruik te maken van dit online platform. Het zorgt uiteindelijk voor inzicht in kennis, kunde en performance van de interim professional, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen, verbeteren en onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. 

_______________________________________

Harvey Nash is een professionele organisatie voor detachering, contractmanagement, international executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore. Met wereldwijd meer dan 7.000 professionals in meer dan 40 kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Australië, Hong Kong, Japan en Vietnam, ondersteunt de Harvey Nash Group toonaangevende organisaties in de profit en non-profit sector.
Vorige     Volgende

Sociale Media
    
    
    
HRnetwerk.nl Columnisten